Kuidas valida mänguarvuti?

Kuidas valida mänguarvuti?

Esiteks, määrake, milliseid mänge te kavatsete käivitada ja milliseid jõudlust nõuate: kõrgeima graafikaseadistusega mänge või lihtsalt võimalust mänge käivitada tööpausidel.

Mänguarvuti põhilised komponendid on võimas protsessor ja kvaliteetne graafikakaart. Need mõjutavad otse graafika kvaliteeti ja mängu sujuvust. Nõrga graafikakaardi korral ei suuda isegi hea protsessor nõudlikke mänge töödelda ning nõrk protsessor võib mängu aeglustada, isegi kui graafikakaart on võimas.

Mida võimsam on graafikakaart, seda kauem saate mänge nautida, ilma et peaksite komponente uuendama. Praegu on NVIDIA tippklassi graafikakaardid RTX 40 seeria. FullHD (1920×1080) eraldusvõime jaoks sobivad graafikakaardid alates GTX 1650 kuni RTX 3060-ni, 2K (2560×1440) jaoks sobivad RTX 3060 ja kõrgemad. 4K mängude jaoks koos kõrge kaadrisagedusega ja kvaliteetse pildiga sobivad RTX 3070 ja kõrgemad. Need seeriad sisaldavad ka uuendatud tehnoloogiat DLSS, mis kasutab tehisintellekti ja suurendab kaadrisagedust ilma süsteemi täiendava koormuseta.

Hea protsessor on sama oluline kui graafikakaart. Võimsad protsessorid hõlmavad Intelilt i5, i7, i9 ja AMD-lt Ryzen 5, Ryzen 7, Ryzen 9.

Mis puutub operatiivmälu, siis enamikule kasutajatest piisab 16 GB DDR4-st, kuigi on olemas ka kallimaid võimalusi DDR5-ga.

Kaasaegsete mänguarvutite jaoks on vaja vähemalt 500 GB mahuga SSD-ketast, mis tagab kõrge töökiiruse.

Ülejäänud komponendid peavad oma tööga hakkama saama. Emaplaat ühendab arvuti komponendid omavahel ja tagab seadme stabiilse toimimise. Protsessori jahutamise tähtsus suure koormusega toimetulekuks. Toiteplokk peab omama piisavat võimsust. Kuigi korpus ise ei mõjuta otse arvuti jõudlust, mängib see siiski olulist rolli komponentide kaitse tagamisel välismõjude eest. See hõlmab tolmu koguse kontrolli, temperatuuri reguleerimist, müra taseme vähendamist ja komponentide usaldusväärset kinnitamist.

Kasutame küpsiseid teie veebisaidi kasutuskogemuse parandamiseks. Seda veebisaiti sirvides nõustute meie küpsiste kasutamisega.